Archives for februari 2008

Rijen dik

Helaas zag ik de eBay-veiling net te laat om een bod uit te brengen, anders was ik nu misschien zo’n drie miljoen platen (en een paar honderdduizend cd’s en andere muzikale zaken) rijker geweest. De claim van The World’s Greatest Music Collection zou zomaar waar kunnen zijn.
Lees verder

Hollands welvaren

Bij het bladeren tussen m’n singles viel mijn oog op This is Welfare van The Dutch (1983). Deels omdat dit een van de betere Nederlandse singles is uit de 80’s, met oriëntaalse invloeden die doen denken aan David Sylvians Japan. Maar ook de afbeelding op de hoes, die tevens gebruikt is voor de mini-LP van The Dutch, vind ik zeer fraai.
Lees verder

Desnoods met geweld

“Vaak weet ik het al als ik een zaak binnenloop. Of het nou een geur is. En dan vind ik de eerste. Kut, dit kan niet… Dat is een gevoel, man. Je nekharen gaan overeind staan, zweet op je bovenlip en je weet: er kan veel gebeuren, maar ik ga hier niet zonder platen weg. Al moet ik geweld gebruiken en iemand op zijn bek slaan.”

Jules Deelder over zijn passie voor oude jazzplaten. Uit: Soulman in de achterhoek, een bundel muziekverhalen van John Schoorl (521 Uitgevers, 2006).