Archives for april 2008

Vandaag naar Van Praag

maxvpraagTussen een stapel platen in de kringloopwinkel vond ik een stickertje van ‘Max v. Praag’s Platen speciaalhuis b.v.’. Dit was een heel imperium, dat op zijn hoogtepunt 7 filialen in Utrecht had. Oprichter was liedjeszanger Max van Praag, die in de jaren ’40 en ’50 erg populair was en nu zijn zangcarrière aan het afbouwen was.
Lees verder

Hoeshoofden

Songs for Sale in Rotterdam verkoopt nieuwe en tweedehands muziek en dvd’s. Dat doen wel meer winkels, maar er zijn er maar weinig waar zo veel sterren over de vloer komen als bij deze platenzaak. Lou Reed, Madonna, David Bowie, Nina Hagen, zelfs E.T. kwam langs. Natuurlijk zijn ze allemaal op de gevoelige plaat vastgelegd voor het fotoalbum.

Het concept achter deze foto’s is beter bekend als Sleeveface: “one or more persons obscuring or augmenting any part of their body or bodies with record sleeve(s) causing an illusion”.

Zoekt en gij zult vinden

Lost & Found in Kassel is een tweedehands muziekzaakje van een zeldzaam wordende soort. Op een kleine oppervlakte is een grote hoeveelheid geluidsdragers samengeperst. De bakken puilen uit, dus overal staan stapels en kratten op de grond. Tweedehands obscuriteiten op vinyl voeren de boventoon. De winkel lijkt ook een soort buurtsoos te zijn.
Lees verder