Elinkwijk

elinkwijk7_aIn het AD stond een artikel over clubliederen en in het bijzonder de Sparta-mars (anno 1909). Een beetje voetbalclub met historie heeft natuurlijk een eigen clublied .
Zo ook Elinkwijk uit Utrecht, opgericht in 1919. Toen de club 50 jaar bestond werd het Elinkwijk Clublied op plaat uitgebracht, uitgevoerd door het Zuilens Fanfare Corps.

Een keurige hymne uit een tijd waarin hooligans en voetbalmiljonairs nog ver weg waren, met als refrein: “Elinkwijk zal winnen / waar ons elftal ook belandt. / De blauw-witte kleuren / breken elke tegenstand.”

Ik heb geen idee of dit lied populair was bij de supportersschare van Elinkwijk. De club was overigens tussen 1955 en 1970 actief in het betaald voetbal, waarvan enkele seizoenen in de eredivisie. In 1970 was Elinkwijk een van de clubs waaruit fusieclub FC Utrecht onstond. Daarna haalde Elinkwijk als amateurclub (waar Marco van Basten kort speelde voor hij naar Ajax vertrok), diverse titels in de hoofdklasse zondag.

De tekst op de achterkant van de hoes bevat een mooi stukje historie over Zuilen en Utrecht-Noord door de jubileumcommissie.

elinkwijk7_b