Motel Bokassa

motelbokassaDe gelijknamige LP van Motel Bokassa had ik al enkele keren twijfelend in m’n handen gehad. In een Rotterdamse zaak was hij niet al te duur en won m’n nieuwsgierigheid het. De plaat bevat zeven instrumentale percussiestukken, met intrigerende titels als ‘Ard Schenk’ en ‘Oorlog en vrouwen’. Achter de groep blijkt ook een opmerkelijk verhaal schuil te gaan.

Op het album combineren de drie muzikanten van Motel Bokassa traditioneel slagwerk en electronische drums met een bij vlagen furieus resultaat. Zoals het eerste en kortste nummer ‘Den hel’:

Optredens van Motel Bokassa moeten spectaculair zijn geweest, wat beaamd wordt door het Popinstituut: “Na Slagerij van Kampen is Motel Bokassa in de tweede helft van de jaren tachtig en begin jaren negentig een van de bekendste percussiegroepen in Nederland met een zeer goede livereputatie.” De debuutplaat, die werd opgenomen in de Goudse Agnietenkapel, dateert uit 1987 en is in 1990 ook op cd uitgebracht. Momenteel is de muziek alleen nog via fonos.nl erkrijgbaar.

Drijvende kracht achter de groep was Stefan van Campenhout en dit brengt ons bij een tragisch verhaal. In 1993 is hij namelijk spoorloos verdwenen, waarschijnlijk tijdens een vakantie in de Zwitserse bergen. De dag voor vertrek zijn de laatste tekenen van leven van hem vernomen. Op een webpagina kwam ik de tekst van het Telegraafbericht over zijn vermissing van september 1993 tegen.

Reacties

  1. jose van dijk zei

    Ik ben sinds nu op zoek. En ik heb dus geen resultaten. Een oude vriendin van hem wil graag de vermissing opgelost hebben.

    Ik schrijf nu op wat ik zoal vinden kan, wantik vergeet steeds alles.

    Als je wat weet, dan hoor ik het graag.