PV’s Dream

PV's Dream singleUit platenzaken neem ik geregeld obscure plaatjes op de gok mee waar ik weinig tot geen voorkennis van heb. Bijvoorbeeld omdat de hoes me aanspreekt, of omdat de bezetting er veelbelovend uitziet. Ook heb ik een zwak voor Nederlandse producties in eigen beheer of op kleine doe het zelf-labels, liefst uit de jaren ’80. Zo ontfermde ik me over een 7″ van het mij onbekende PV’s Dream.

Zou PV de mysterieuze dame op de hoes zijn die ergens over droomt? De single stamt uit 1985 en is opgenomen in Haarlem. De muziek zou ik willen omschrijven als aardige bluesy rock ’n roll, een beetje in het straatje van Herman Brood.

Over PV’s Dream zijn verder weinig achtergronden te vinden, maar wel over de twee bandleden. Frank Lub en Marco di Crolla alias Marc Crolla hebben namelijk een gezamenlijk verleden in Inside Nipples. Deze Amsterdamse groep was eind jaren ’70 een van de eerste punkbands in Nederland.

Het leuke is dat Marc Crolla een boeiend ‘webdocument’ heeft gemaakt over Inside Nipples. Ook al zijn de hoogtijdagen van de punk van ‘voor mijn tijd’, het rijkelijk geïllustreerde verhaal over de opkomst en ondergang van de band is erg lezenswaardig en geeft een mooi tijdsbeeld.

Reacties

  1. André de Raaij zei

    Er zijn duizend exemplaren van dit singletje geperst. Voorzover ik weet is het een keer op de gevestigde radio geweest, in het affreuze programma van Jacques Plafond die er uiteraard voortdurend doorheen zat te oudehoeren. (Dat zo’n programma meer dan twee weken de ether geteisterd heeft is tekenend voor de Nederlandse radio).

    Frank Lub was in die dagen (net als ik) zelf deejay bij het Amsterdamse vrije radiostation RVZ 95,5, waar het singletje regelmatig gedraaid is, maar daar werd het ook geen hit mee. Het meisje op de hoes is een vriendinnetje van F.L., of haar initialen PV zijn weet ik inmiddels niet meer…

  2. Dank voor je reactie André, leuk om te lezen!