Royale vondsten

De vrijmarkt in Utrecht begon dinsdagavond om 18:00 met een fikse regenbui. Na een vlucht in een café klaarde het op en kon het snuffelen eindelijk beginnen. De oogst was eenzijdig dit jaar: ik kwam geen bijster leuke boeken of curiosa tegen. Wel voegde ik een aantal sympathiek geprijsde geluidsdragers aan m’n collectie toe.

Vooral blij was ik met een plaat van het Zweedse Twice A Man met muziek met een ‘waterig’ thema op passend blauw vinyl. Verder zag ik twee kraampjes met leuke cd’s, waar ik vroeg werk van Nick Cave, het tweede album van Wir Sind Helden, het debuut van Urban Trad (Belgische folk) en een album van Les Jumeaux (ambient-project van In The Nursery) scoorde.

Overigens werd ik nog gefilmd door een camera van de NOS terwijl ik in een platenbak bladerde, maar volgens mij zijn deze beelden (gelukkig) in de montage gesneuveld.

Op Koninginnedag zelf had ik geen behoefte om de massa en de herrie in het centrum op te zoeken en verkoos ik een wandeling langs de Vecht. Wel pikte ik nog het staartje van de vrijmarkt in Maarssen mee. Bijna iedereen was al aan het opruimen, maar ik kwam zowaar nog langs een vrouw met een interessante doos platen.

De oogst: een plaat van Tuxedomoon (muziek bij een ballet van Maurice Béjart), het debuut van The Raincoats (dameskwartet op Rough Trade), op de gok een LP van een groep genaamd The Books (oei, volgens TrouserPress ‘Intensely second-rate.’), een ‘new romantic’ compilatie en een LP van A Certain Ratio (op Factory, in betere staat dan ik al had).