Archives for maart 2009

De afscheidsrede

Philips afscheidsredeDe pontificaal afgebeelde regent kijkt een beetje streng, maar niet onvriendelijk. Ir. P.F.S. Otten (Frans voor intimi) was president van de N.V. Philips’ Gloeilampenfabriek van 1939 tot 1961 (waaronder een verblijf in Amerika tijdens de Tweede Wereldoorlog). ‘PFS’ was ook nauw betrokken bij de sportieve tak van Philips en daarmee de latere successen van PSV.
Lees verder

Renaissance van de zwarte schijf

Een ode aan vinyl bij DWDD door Pierre Wind, Vic van de Reijt en Dandy Dave.

Model-single

bbmodel bbwhore

Hoewel ik geen speciale voorliefde voor covers heb, kon ik deze single van Big Black (uitgave Touch and Go, 1987) onlangs niet laten liggen.
Lees verder

The Enemy Within

miners1 miners2

Vorige week stond Geert Maks In Europa in het teken van de Britse mijnstakingen van 1984. The Guardian publiceerde ook diverse artikelen over de gebeurtenissen van 30 jaar geleden, waaronder een verhaal van vakbondsleider Arthur Scargill. Hij was Thatchers belangrijkste opponent in haar missie om de macht van de bonden te breken. Veel (alternatieve) muzikanten steunden in die tijd de strijd van de miners, in de vorm van benefietconcerten en -platen. Toevallig kwam ik zaterdag zo’n plaat tegen, onder de naam The Enemy Within, de term die Thatcher gebruikte om de binnenlandse oproerkrakers aan te duiden.
Lees verder