Archives for april 2009

Sandokan

sandokanTV-programma’s uit je jeugd nemen soms mythische vormen aan in je herinnering. Sandokan is in mijn beleving het meest indrukwekkende dat ik ooit op de beeldbuis zag. In deze van origine Italiaanse serie sloeg de ‘Tijger Van Maleisië’ flink om zich heen met zijn kromzwaard. Toen ik de single met de tune bij de kringloop zag, kon ik die dan ook niet laten liggen.
Lees verder

Poly Vinyl: Liefde op 45 toeren

mumbles1Een platenzaak is (was?) vaak een belangrijke ontmoetingsplek voor muziekscenes. Toch ken ik weinig liedjes waarin platenzaken prominent figureren. In deze forumpost worden een paar (obscure) voorbeelden genoemd, maar in mijn muziekverzameling weet ik er eigenlijk maar een: ‘Poly Vinyl’ van The Mumbles. Dit is dan ook meteen een erg leuke en curieuze single. Hij werd in 1979 uitgegeven door het Amsterdamse Plurex.
Lees verder

Retteketet!

az1 az2
Voetbal is zelden een thema op dit weblog. Vandaag moet ik echter een uitzondering maken, nu ‘mijn club’ AZ na 28 jaar weer eens kampioen is geworden (al was dat niet helemaal volgens het ideale scenario).
Lees verder

La vie en rose

piafSinds een paar jaar is rosé weer à la mode, maar ook in de 70’s was slappe Franse wijn niet aan te slepen. Om de inname nog wat te bevorderen, werd er een plaatje weggegeven bij aankoop van drie flessen. Niet al te creatief werd Edith Piafs ‘La Vie en Rose’ als premium verkozen. Een overbekend chanson, bovendien kon de titel woordspelerig worden benut. De gelukkige drinkers kregen niet alleen een single, maar waren ook nog eens welkom om met de caravan naar de Bourgogne af te reizen. Op naar de kelders van La Reine Pédaugue in de Bourgogne, “waar de Rosé d’Ardhuy ruimschoots voorhanden is”.
Lees verder

Bank-klank

The ABN Sound1980 was een roerig jaar. Van Agt was aan de macht en streefde naar een ethisch reveil, Beatrix besteeg onder gejoel de troon en de grens van de economische groei werd hard duidelijk. De heren Stokkermans, Vermeulen, Bakker en Jacobs keken nochtans bijzonder vrolijk. Geen wonder, gezien hun lucratieve schnabbel voor de Algemene Bank Nederland.

Vaste klanten werden beloond met een jazzy niets-aan-de-hand-tune. Het plaatje met de jolige titels ‘Rockin’ Interests’ en ‘Sweet Savings’ heeft vast tot hogere spaartegoeden geleid. Kan een gezellig deuntje misschien het vertrouwen in de huidige bankwereld vergroten?