Archives for juni 2009

No Holding Back

No Holing back - voorkant hoes No Holding Back - achterkant hoes
Henkjan Smits zit ruim 25 jaar in de ‘muziekbiz’. Hij heeft echter niet al die tijd bezonnebrild talenten beoordeeld. Aanvankelijk stond Smits zelf op het podium, als zanger van No Holding Back. Voor zover ik weet is het in eigen beheer uitgegeven I feel the earth move het enige wapenfeit van deze band op vinyl. De hitparade werd niet direct bestormd met deze cover van Carole King. De band speelde vanaf 1982 wel veelvuldig live, vooral dankzij het organisatietalent van de frontman.
Lees verder

Edge

Edge - voorkant hoes Edge - achterkant hoes
Op de rommelmarkt nam ik een single mee van een obscuur Zeeuws bandje, vooral vanwege de bijzonder vormgegeven hoes. Bij Google had ik weinig succes om info over Edge te vinden. Tot ik als laatste poging de naam van de drummer intypte. Wacht eens, Chris Götte, is dat niet…
Lees verder

Dataklank 2

What Fun - Let's Get DigitalEerder schreef ik over een plaat van Kissing the Pink die een computerprogramma bevat. Ik herinnerde me dat ik nog zo’n verschijnsel bezit: op de single van het toepasselijke Let’s Get Digital van What Fun! staat ook een stukje computercode. De Haarlemse groep werd vooral bekend met de geëngageerde top 3-hit ‘The Right Side Won’ in 1983.
Lees verder

Dataklank

Kissing the Pink - The Other Side of HeavenIemand bedacht dat het ook een leuke gimmick was om computerdata op vinyl te persen. Zo staat er een computerprogramma op de maxi-single ‘The Other Side of Heaven’ (Magnet Records, 1985) van Kissing the Pink.
Lees verder