Archives for oktober 2009

Nieuw in Noord-Holland

In de media overheersen berichten over sluitende platenzaken, maar af en toe zijn er gelukkig ook nieuwe intiatieven. In het Platenblad las ik dat Labmusic zijn deuren opent in Monnickendam op vrijdag 6 november. De winkel is geopend van woensdag t/m zaterdag en verkoopt (tweedehands) vinyl, cd’s en dvd’s.

Hergeperst

De NOS berichtte weer eens over de come-back van vinyl. Nu was de aanleiding het nieuwe label Music On Vinyl. Deze Haarlemse onderneming start met audiofiele lp-reissues van albums uit de Sony-stal, van ondermeer Lou Reed, Johnny Cash en natuurlijk Michael Jackson. In een vergelijkbaar artikel in het AD kondigde Bol.com aan een flinke selectie vinyl toe te gaan voegen aan het assortiment.

Metro dicht

Onlangs maakte de Utrechtse platenzaak Metro bekend te stoppen. De winkel was sinds 2005 onderdeel van de hippe ‘conceptstore’ Revenge aan het Vredenburg en was voorheen gevestigd in een kelder aan de Oudegracht. Metro was de laatste in dance gespecialiseerde muziekzaak in Utrecht. Eerder sloten al Twist & Shout, Midtown en Rhythm Import (voorheen Kareltje). De winkel eindigt met een grote sale en een benefietfeest.