Hergeperst

De NOS berichtte weer eens over de come-back van vinyl. Nu was de aanleiding het nieuwe label Music On Vinyl. Deze Haarlemse onderneming start met audiofiele lp-reissues van albums uit de Sony-stal, van ondermeer Lou Reed, Johnny Cash en natuurlijk Michael Jackson. In een vergelijkbaar artikel in het AD kondigde Bol.com aan een flinke selectie vinyl toe te gaan voegen aan het assortiment.

Reacties

 1. IK heb 2 platen gekocht en heb onderstaande volledig ervaren.
  Sluiten die fabriek!

  Enorm slechte kwaliteit LP’s “Music on Vinyl” – 25 apr 2010 12:54
  De LP heeft een redelijke come-back gemaakt, al is vinyl nooit verdwenen geweest. Veel albums worden opnieuw op vinyl uitgebracht onder het mom van 180gram kwaliteits vinyl.

  Zo brengt het label “Music on Vinyl” uit Haarlem allerlei herpersingen uit die 180 gram audiofiele kwalieteit zouden zijn. Helaas zijn deze platen bijzonder slecht, zo slechts zelfs dat ik vind dat hiervoor gewaarschuwd moet worden.

  * LP’s worden van CD’s of digitale files gesneden
  * zeer schel geluid
  * naar het midden van de LP zijn de liedjes niet om aan te horen
  * het vinyl is hergebruikt vinyl (geen virgin vinyl)
  * de hoezen zijn ingescande LP hoezen die wazig zijn en digitale compressie tonen. zelfs kreuken van de originele hoes worden gewoon mee gedrukt.

  erg jammer dat er een kwaliteitsproduct aangeprezen wordt terwijl het gewoon bijzonder slecht kopieer werk betreft.

  mijn advies is om deze persingen te mijden en op zoek te gaan naar eerdere uitgave welke soms ook nog nieuw te koop zijn her en der.

  ter info: http://www.musiconvinyl.com

  • muziekvarken zei

   +1.

   Heb vandaag een nieuwe LP opgehaald, ik had eerst moeten zoeken. Musiconvinyl uitgave, 180g en zogenaamd “audiofiel”.

   De persing aan 1 kant is zo ver uit het midden dat mijn arm ruim een centimeter van links naar rechts heen en weer gaat. In de eerste minuut slaat de LP meerdere malen over en over de hele LP genomen zitten er geregeld tikken in.

   Deze jongens zijn er niet op uit om ons het beste of zelfs acceptabel goede kwaliteit te leveren. Met termen als 180g en audiofiel worden we overgehaald tot aanschaf van waardeloze produkten ter verrijking van een stel oplichters.

   Ik baal zo enorm van dit soort praktijken …