Plastic Bertrand

Plastic Bertrand - Chat Plastic Bertrand - Chat

Plastic Bertrand heeft de status van eendagsvlieg door Ça Plane Pour Moi, een nummer-tweehit tijdens de punkrage. Verder had de Belg, geboren als Roger Jouret, weinig succes in ons land. Toch bleef hij tot ver in de jaren ’80 platen maken, waaronder een geflopte Eurovisie-inzending onder de Luxemburgse vlag. In ’89 probeerde hij het zelfs nog met new beat.

Zonder mans oeuvre speciaal te sparen, bezit ik een handvol singles van Plastic Bertrand. Daaronder natuurlijk dé hit, waarvan betwijfeld werd of hij het zelf inzong. Zijn leukste plaatje vind ik echter het aanstekelijke Tout Petit La Planète, waarschijnlijk geënt op de space disco.

De single ‘Chat’ van Plastic Bertrand uit 1983 is muzikaal niet zo memorabel, maar heeft wel een leuke hoes: op de achterkant staat een stoomcursus katten tekenen, het extra tekstvel bevat meer illustraties van de Amerikaanse cartoonist B. Kliban.

Hoewel Wikipedia beweert dat Bertrand tegenwoordig druk is met scrabble, bracht hij recent het nieuwe album Dandy Bandit uit.