Sound cover 2

Cassell Webb - Llano voorkant hoesBehalve Annabel Lamb is er nog een zangeres die muziek van Adrian Borland opnam: Cassell Webb. Op haar debuut Llano (1986) staat een cover van The Sound: Total Recall. Adrian Borland schreef ook mee aan een handvol nieuwe songs en speelde gitaar op het album, dat werd opgenomen in Hilversum. De hoes is overigens ontworpen door Joost Swarte.

Cassell Webb is van Texaanse komaf en maakt al sinds eind jaren ’60 muziek. In de jaren ’80 voerden haar omzwervingen haar naar Europa, ondermeer naar Nederland. Haar vaste muzikale partner werd Craig Leon, die eerder baanbrekende albums van de Ramones en Suicide produceerde. Samen namen ze een half dozijn sfeervolle platen op. Webb maakt nog steeds muziek met Leon, maar tot nieuwe albums heeft het sinds begin jaren ’90 niet meer geleid.

Cassell Webbs zachte vocalen en het ingetogen arrangement geven ‘Total Recall’ een veel hoopvollere stemming dan het origineel. Je gelooft dat de ‘distant victory, a time when you will be with me’ er ook echt zal komen…

<a href=”http://www.divshare.com/download/7892736-01d”>listen @ divShare.com</a><br />