Archives for maart 2010

Platenzaak Bol.com

Veel media meldden het al: sinds deze maand verkoopt Bol.com ook vinyl. In het nieuwsbericht is sprake van ruim 70.000 platen, in de webwinkel zijn nu ‘maar’ 30.000 vinyl-artikelen beschikbaar.
Lees verder

Beursvoorkennis

10 en 11 april 2010 vindt voor de 33e keer de Mega Platen & CD Beurs plaats in Utrecht. Zoals altijd zijn er weer speciale activiteiten, zoals:

Lees verder

Record Store Day

Op 17 april is het De Dag van de Platenzaak, oftewel Record Store Day, dat klinkt wat hipper. Op deze dag organiseren diverse winkels speciale evenementen, zoals in-store optredens. Ook zijn er enkele meer of minder exclusieve releases te koop. Het doel is “de beleving terugbrengen bij degenen die zijn vergeten hoe het is om een platenzaak te bezoeken”. In de USA begon dit fenomeen in 2007, de Nederlandse muziekverkopers debuteerden vorig jaar voorzichtig.

Plaatverkoop voor de bieb

Hier had ik best een kijkje willen nemen: ten bate van de bibliotheek van Tippecanoe (Indiana) werd vorig weekend een collectie van 10.000 platen verkocht, grotendeels uit een privé-verzameling. De meeste platen werden voor minder dan $2 aangeboden, dus er waren vast buitenkansjes bij.

Tijdcapsule uit 1970

platenzaak-1970
Een verhaal dat tot mijn verbeelding spreekt: een kleine platenzaak uit Ohio sloot in 1970 zijn deuren. In 2006 bleek dat het interieur van Kondoff’s Records al die tijd onaangeroerd was gebleven. De complete inventaris was 35 jaar later nog intact, inclusief alle platen, tijdschriften, posters, luisterhokjes… als een perfecte tijdcapsule. Inmiddels is de winkel ontruimd.

Winkelinterieur

melomaanbDe Melomaan in Beuningen sloot eind 2009, na 24 jaar. Het interieur van de muziekwinkel is nu te koop. Het was de laatste platenzaak (tevens dvd’s en games) in de regio Maas & Waal.
Lees verder

Karton

kartongram
Coole gimmick: de kartonnen hoes annex platenspeler.
(via MOMI)

Shop for Sale

Advertentie All That MusicIn het Platenblad van deze maand staat nog een ‘gewone’ advertentie van All That Music uit Leiden. Op Marktplaats ontdekte ik echter dat de winkel te koop wordt aangeboden. “Geef jij deze gerenomeerde platenzaak een doorstart? Wegens pensioengerechtigde leeftijd is deze platen- en cdzaak te koop.”
Lees verder