Archives for mei 2010

Nederwave

Het Franse label Infrastition is gespecialiseerd in 80’s sounds for today. Dit doet men zowel door heruitgaven op cd van obscure pareltjes uit de 80’s underground, als door het uitbrengen van nieuwe albums die daar muzikaal bij aansluiten. Infrastition kondigt deze maand een interessante verzamelaar aan in de Transmission-reeks, geheel gewijd aan de crème de la crème van de Nederlandse new wave acts in de periode 1980-1986.
Lees verder

Hoes-tafels


Bij café Le Vagabond op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam spotte ik deze coole platenhoestafels. Ik weet niet of ze binnen nog meer smaken hebben, maar buiten kun je je drankje zetten op Sonic Youth, New Order of The Stones.

Smakelijk plaatje

Deze single (uit begin jaren ’60?) nam ik om twee redenen mee. Allereerst vind ik het een erg charmante hoes, van een anonieme ontwerper. Verder werd mijn aandacht getrokken door het opschrift N.V. ‘Chocoladefabriek Beukers & Rijneke Rotterdam-Holland’ op de voorkant, en de vermelde ingrediënten ‘melkchocolade met vanille’ achterop. Het lijkt er op dat deze hoes geen plaatje van vinyl, maar van chocolade heeft bevat!
Lees verder

Over de datum

Bij de introductie van de compact disc werd hoog opgegeven van de onverwoestbaarheid en lange levensduur (‘minstens 100 jaar’) van het schijfje. Ruim 30 jaar na de eerste demonstratie van de cd, is gebleken dat veel audio-cd’s, maar ook cd-roms en dvd’s, door verschillende oorzaken een beperkte houdbaarheid hebben. Dit geldt niet alleen voor de goedkoopste cd-r’s, maar ook voor professioneel geproduceerde cd’s.
Lees verder