Archives for augustus 2010

Kromme banaan


Voor de prikkie vond ik het album The Velvet Underground & Nico. Had ik allang op cd, maar ik wilde hem ook op plaat hebben, vooral vanwege de iconische hoes van Andy Warhol. Helaas geen eerste persing met afpelbare banaan (zie dit amusante verhaal), maar wel een mooie Nederlandse uitgave met klaphoes. Het vinyl zag er op het oog prima draaibaar uit. Pas toen de plaat op de draaitafel lag, bemerkte ik dat hij wel erg krom was…
Lees verder

Platen in Aken

Bij een stedentrip pik ik altijd een paar platenzaken mee. Laatst was ik voor het eerst in jaren in Aken. Veel bekende zaken zijn daar inmiddels gesneuveld, zoals de Plattenbörse en Jürgens Musikladen. Gelukkig zijn er nog diverse schijfverkopers actief.
Lees verder

Bijvangst

De spannendste vondsten die ik deed in platenhoezen, buiten een berg stof en haren, waren persberichten, krantenknipsels en een enkele foto. Een magere oogst vergeleken met wat er onlangs uit de hoezen van enkele Led Zeppelin-elpees kwam: vier schetsen van de 19e-eeuwse schilder John Everett Millais.
Lees verder

XL Crate Digging

Harold Moores records on Gt Marlborough St seem to have gone ... on Twitpic Harold Moores Records in Soho today unloaded their unwanted v... on Twitpic Record stores are struggling and Harold Moore's Records ... on Twitpic
De documentaire Vinyl van Alan Zweig bevat een scène waarin voorbijgangers graaien in een doos met elpees op de stoep. Daaraan moest ik denken toen ik hoorde dat een platenzaak in Londen gisteren en vandaag een container vol vinyl buiten heeft gezet.
Lees verder

De plaat persen

Twee mooie oude documentaires van RCA Victor over het hele productieproces van platen: opnemen, persen, verpakken en distribueren. De eerste film stamt uit het schellaktijdperk, bij de tweede heeft vinyl zijn intrede gedaan.
Lees verder

Muziekbibliotheek Achter de Dom


Op een lp vond ik een stempel van de Utrechtse Openbare Muziekbibliotheek en Discotheek. Hierop staat het adres Achter de Dom 16, waar je ruim 35 jaar geleden platen kon lenen.
Lees verder