Bell Records


Bell 110: If I Didn’t Care / Please Mr. Sun

Het Amerikaanse Bell Records was actief vanaf de vroege jaren ’50. Het label bood ondermeer low-budget singles aan met twee recente hits, voor slechts 49 dollarcent. Music for the millions! De nummers werden dan wel niet uitgevoerd door de originele artiesten, maar het ging de luisteraars toch vooral om de liedjes.

Op de covers staan de uitvoerenden dan ook niet vermeld. Alleen de single-labels vermelden de namen van de zangers. Zij waren doorgaans onbekend, al schijnen Simon & Garfunkel ooit op een Bell-single te hebben gezongen onder de naam ‘Tom & Jerry’. Volgens oprichter Arthur Shimkin bracht Bell Records overigens geen imitaties uit, maar interpretaties.

De meeste muziek die ik hoorde van het label klinkt suikerzoet, van de rock ’n roll-revolutie is nog weinig te merken. Veel singles van Bell Records zijn muzikaal geen toppers, toch kan ik ze moeilijk laten liggen. Dat heeft alles te maken met de verleidelijke hoesontwerpen. De hoesjes zijn wat groter dan normaal en hebben vaak kleurige ontwerpen met gedurfde typografie.

Een prachtige site over Bell Records met een complete discografie: www.bellrecords.nl.


Bell 86: I’m Sorry That I Made You Cry / Padre


Bell 106: Venus / It’s Just A Matter Of Time


Bell 109: Never Be Anyone Else But You / Tragedy


Bell 80: Witch Doctor / Wear My Ring Around Your Neck

Witch Doctor is een curieus nummer met een versnelde hoge stem. Hier uitgevoerd door ene Jerry Ash, oorspronkelijk een hit voor Ross Bagdasarian Sr. aka David Seville, die later bekend werd met Alvin and the Chipmunks.

Reacties

  1. Hallo, ik ben in het bezit van 3 singles van het Bell-records label. Enig idee of deze nog een bepaalde waarde vertegenwoordigen?

  2. Beste Dik, de meeste singles op Bell Records zijn in een grote oplage uitgegeven, dus de waarde zal beperkt zijn. Het beste kun je even informeren bij de maker van http://www.bellrecords.nl.