Mickery Poëzie-avonden

Een plaat die gezocht is, vooral door fans van Boudewijn de Groot. Ten eerste vanwege de kleine oplage: 225 stuks, waarvan 200 genummerde exemplaren voor de verkoop. Ten tweede omdat de originele handtekeningen van alle deelnemende artiesten op de hoes staan. Ten derde omdat de ‘discofiele L.P. nr. 1’ bijzonder materiaal bevat, live opgenomen tijdens de ‘Mickery poëzie-avonden’ op 15 en 29 juli 1966.

Dichters als Remco Campert, Theun de Vries en Clara Eggink dragen werk voor. Lennaert Nijgh verhaalt over zijn samenwerking met Boudewijn de Groot. Laatstgenoemde zingt drie nummers: Vrijgezel (van “Apocalyps”), Vrienden van vroeger en Beneden alle peil (beiden van “Voor de overlevenden”).

De presentatie was in handen van door Halbo C. Kool, die de avonden organiseerde in het Mickery-theater, gevestigd in een boerderij in Loenersloot. Medeoprichter van het progressieve theater was Ritsaert ten Cate, die in 2008 overleed op 70-jarige leeftijd. In 1972 verhuisde Ten Cate het theater naar de Amsterdamse Rozengracht, waar nog tot eind jaren ’80 voorstellingen te zien waren.

Lennaert Nijgh over de samenwerking met Boudewijn de Groot:
(“Ik ben wel een beetje zenuwachtig, tenslotte is hier een poëzieavond, en ik me voel me ergens toch niet zo’n échte dichter”)

Remco Campert – Gedichten Van alle vrouwen + Sommige poëzie:
(“Van alle vrouwen, zijn ongetwijfeld de moeilijkste, schrijversvrouwen”)

Reacties

 1. Hallo. Dit is uiterst interessant. Voor mijn studie (theaterwetenschappen) zijn wij nu een onderzoeksvak aan het doen over het Mickery. Is er iemand nog in het bezit van deze plaat? Ik heb als onderwerp de technologie van het Mickery, maar dit vastleggen van de poezie op platen is natuurlijk een bijzonder verschijnsel.

  Met vriendelijke groet,

  Lisa Weeda

 2. niels bokhove zei

  Zie nu, 3 jaar later, pas je vraag. Ik heb een ex. van die plaat. Jullie onderzoekstuk zal intussen wel klaar zijn, maar ik ben geïnteresseerd in een ex. ervan. Ik werk nl. al geruime tijd aan een biografie van Kool.

 3. Jim de Groot zei

  Ik heb deze plaat.

 4. Ben in bezit van deze plaat
  Mickey poëzie-avonden