Paradiso Party Sounds

In 1993 was het 25 jaar geleden dat Paradiso werd opgericht. In maart 1968 opende het ‘kosmisch ontspanningscentrum Paradiso’ in het voormalige gebouw van de Vrije Gemeente aan de Weteringschans.

Ter ere van het zilveren jubileum ontvingen 2000 relaties van het poppodium de dubbel-LP ‘Paradiso Party Sounds’.

Ik kwam deze uitgave tegen in een koopjesbak op de Mega Platen & CD Beurs van november 2011. Het leek me een interessant curiosum, inclusief begeleidende brief van directeur Pierre Ballings. De binnenkant van de klaphoes bevat twee grote foto’s, die de ingang van Paradiso en de entree van de (verlaten) zaal tonen.

Over de inhoud verklapt de hoes alleen dat hij is samengesteld uit ‘geluidsfragmenten opgenomen tussen 4 oktober 1968 en 12 januari 1993’. Welnu, ‘Paradiso Party Sounds’ bevat geen noot muziek! Niks geen hoogtepunten uit de vele concerten die in de poptempel zijn georganiseerd. Vier plaatkanten lang hoor je alleen vaag geroezemoes van publiek, dat overal zou kunnen zijn opgenomen.

Een dubbelalbum nota bene. Ik vraag me af hoeveel van de 2000 relaties van Paradiso deze platen van begin tot eind beluisterd hebben. Of zou iemand zijn oren hebben gespitst om zijn eigen stem tussen het rumoer te herkennen? Hooguit was het geschikt als sample-materiaal. Om een idee te krijgen, beluister kant B van plaat 1.

Reacties

 1. Helemaal blij met de dubbel LP. Vandaag gekocht bij Sounds in Haarlem, voor €2,50.
  Was super benieuwd wat er op zou staan. Hoopte nog even iets van de Bintangs te horen…. maar, helaas alleen maar ‘geroezemoez’. Hoe bedenk je het . Wel een goeie grap.
  Ben er echt ingestonken, maar voor die prijs heb ik wel plezier.
  Hartelijke groeten
  Koen

 2. Destijds wel degelijk helemaal beluisterd; we gebruikten de lp destijds ook als achtergrond bij het maken van een opname voor de lokale radio-omroep – gaf een mooi “live-gevoel”.
  Later weggegeven, maar spijt van 😉