Platen in Aken

Bij een stedentrip pik ik altijd een paar platenzaken mee. Laatst was ik voor het eerst in jaren in Aken. Veel bekende zaken zijn daar inmiddels gesneuveld, zoals de Plattenbörse en Jürgens Musikladen. Gelukkig zijn er nog diverse schijfverkopers actief.


Een fijne zaak vond ik Tam Tam (recent verhuisd van Jakobstraße naar Franzstraße 50). Niet heel groot, maar overzichtelijk ingericht, met veel recent vinyl (vooral indie en electronica), een paar goed gesorteerde bakken met tweedehands platen en prettige luistermogelijkheden.

Bij High Fidelity (Jakobstr. 66) was ik wat sneller uitgekijken: vrij veel metal en niet veel interessants tweedehands. Een deel van het aanbod, zoals de singles, was niet erg toegankelijk gepresenteerd. De authentieke sigarettenrook maakte het er voor mij niet aantrekkelijker op.

Het relatief nieuwe Lanx was mijn laatste pleisterplaats. Op het eerste gezicht geen typische platenzaak: ruim, licht en felle kleuren die me eerder aan een drogist deden denken. Het aanbod van gebruikte geluidsdragers was echter de moeite en ook de prijzen waren schappelijk te noemen. Hier vond ik ondermeer voor 8 euro het klassieke dubbelalbum Maximizing The Audience van Wim Mertens.

Tip: Futter für die Aachener Ohren is een weblog met verhalen over Akense platenzaken uit heden maar vooral verleden.

Reacties

  1. Ricardo Theunissen zei

    Helaas heeft Lanx in Aken inmiddels zijn deuren verleden jaar gesloten!