Archives for februari 2011

Dag Haarlem


Deze single kon ik niet laten liggen om twee redenen. Ten eerste omdat de liedjes over Haarlem gaan, waar ik een deel van mijn jeugd in de buurt woonde. Ten tweede omdat Cobi Schreijer (1922-2005) een pionier van de Nederlandse folkscene was.
Lees verder

Creatief hergebruik

De Scandinavische groep My Bubba & Mi was me al aangenaam opgevallen door de mooie stemmen van de dames en hun prettige folky, bluesy liedjes. Een extra pluspunt is de vinyl-uitgave van hun album How it’s done in Italy (Beep! Back up the Truck, 2010).

Een beetje jammer is dat de plaat 3 nummers minder bevat dan de cd. Daartegenover staat dat hij is uitgebracht op het mooie formaat 10″ en dat het artwork erg creatief is. Alle 1500 exemplaren hebben namelijk een handgemaakte hoes, gemaakt van vintage platenhoezen met stempels erop. Voor mijn exemplaar is een hoes hergebruikt van Hirschs, Grammofon-, Radio- och Pianoavdelningar uit Stockholm.

Hou je mond gezond!

Een liedje uit begin jaren ’60 dat kinderen moest motiveren om hun tanden goed te poetsen. Het was een uitgave van Het Voorlichtingsbureau voor de Voeding, in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor mond- en tandhygiëne Ivoren Kruis. De muziek staat op een eenzijdig wit flexi-plaatje, gestoken in een boekje met de songtekst en leuke tekeningen (van een illustrator genaamd Smeele?).
Lees verder