Archives for juni 2011

Q65 platenbeurs-single

Q65 EP

In 1989 kregen de eerste 300 bezoekers van een platenbeurs in Amsterdam een speciale single van Q65. Zelf kwam ik hem onlangs op een markt tegen. Op de mono-EP, uitgegeven door Monkey Business, staan 5 nummers van de ‘Kjoe’ die oorspronkelijk uit 1970 stammen. Leuk plaatje, makkelijker te vinden dan de meeste originele Q65-singles.

Platenzaken anno 1989
Bij de single zat een boekje met info over de ‘woeste beatband uit Den Haag’, én advertenties van ruim een dozijn platenzaken. Welke hiervan zouden 25 jaar later nog in bedrijf zijn?
Lees verder

Schoolplaatje

Rijam flexi single

De Rijam schoolagenda is al decennia een begrip. Popmuziek speelde een prominente rol in de agenda’s. Niet zo gek dat je in 1972 bij aankoop van een agenda een “gouwe ouwe Super Maxi Single” kreeg. Hierop stonden 4 populaire Nederlandse groepen uit die tijd: Kayak, Brainbox, Dizzy Man’s Band en Focus.
Lees verder

Promo Costello

Promo Elvis CostelloSommige platen zijn alleen leuk ‘voor de heb’. De kans dat ik deze promo-single van Elvis Costello nog eens draai, is niet bijster groot. Hij bevat slechts fragmenten van nummers van zijn album ‘Blood & Chocolate’ uit 1986. De aan één kant draaibare single ziet er wel fraai uit: knalrood met een zwart marmerachtig motiefje. Volgens de Elvis Costello-discografie zijn er 500 exemplaren van dit schijfje geperst.

Gramophone-specialist Willem de Jong te Rotterdam

Willem de Jong

Ik kwam een mooie platenhoes tegen van Willem de Jong, een winkel uit de de Korte Hoogstraat in Rotterdam. Bij deze ‘gramophone-specialist sinds 1906’ kon je terecht voor ‘radio, televisie, gramophone en tape- en wire-recorders’.
Lees verder