Archives for augustus 2011

Haagse hoezen

Twee prachtige hoezen voor 78-toeren platen van winkels uit Den Haag.
Lees verder

Monuta

Een platenzaak vormt het decor voor een tv-commercial van uitvaartverzekeraar Monuta:

Navraag op Twitter leerde mij (danzij @MonutaNL) dat de sfeervolle winkel het Amsterdamse Record Mania is. Volgens mij ben ik daar nog nooit geweest, tijd voor een bezoekje.
Kenners betwijfelen of deze commercial effectief is. In ieder geval wordt er over gepraat.

Terug van weggeweest: Feedback Records

Op Marktplaats zag ik de aankondiging dat Feedback Records op 1 oktober weer een winkel opent. “12 jaar geleden hebben wij de deur gesloten in Enschede, nu gaat hij weer open in Losser. Duizenden LP’s / 7″ / cd’s van pop / rock / alternatief / punk / industrial.”
Het adres is Gronausestraat 90, 7581 CJ Losser. De winkel zal alleen open zijn op vrijdag (12-18 uur) en zaterdag (12-17 uur).
Feedback Records is ook bekend als label met experimentele electronische muziek.

In memoriam Michel Da Capo

Platenliefhebbers zal het niet zijn ontgaan: het overlijden van Michel ‘Da Capo’ Terstegen op 4 juli jl. Hij was zanger (ondermeer in The Otherside), labelbaas (van Kelt Records), uitgever (van Warm Sounds) en natuurlijk eigenaar van de Utrechtse platenzaak Da Capo Records.
Lees verder

Annetjes goudvis


Ik ben geen kenner van klassieke muziek. Soms vis ik een goedkope plaat uit de kringloopbakken. Zeker als hij zo’n mooie hoes heeft als Hans Henkemans Spielt Debussy. Kenners zullen de maker van de hoesfoto wel herkend hebben: Paul Huf.
Lees verder

RIP Alex Steinweiss


Onlangs is Alex Steinweiss overleden, op de respectabele leeftijd van 94. Steinweiss wordt wel gezien als de grondlegger van de hedendaagse platenhoes.
Lees verder

De jukebox van Bep


In de meeste gezellige cafés wordt muziek gedraaid. In de jaren ’60 gebeurde dit vaak via een jukebox. Zo ook in ‘Café Tante Bep’, waarover de dochter van de kroegbazin memoreert in De Oud Utrechter:

“In het begin heette het café Het Pierement. We hebben er nog een echt pierement uit België voor laten overkomen, maar het heeft er niet zo lang gestaan. Het was een herrie van jewelste, dus maar gauw een jukebox aangeschaft, dat ging beter en de zaak ging toen ‘Café Tante Bep’ heten.”