Archives for december 2011

Da Capo Records – Laatste dag

Vandaag (31 december 2011) was de laatste dag dat Da Capo Records aan de Utrechtse Oudegracht geopend was. Ruim 25 jaar geleden werd de winkel begonnen door Michel Terstegen, die eerder dit jaar overleed. In de afgelopen 20 jaar heb ik er heel wat plaatjes gescoord. Tijdens mijn laatste bezoek nam ik enkele snelle kiekjes ter herinnering aan deze iconische platenzaak waar de tijd stil was blijven staan.
Lees verder

Platenspelertweets


Als Twitter een goede indicator is van trends, dan is het draaien van platen nog altijd hip. Rond 5 december zag ik een groot aantal tweets van (veelal jonge) Twitteraars die een #platenspeler van de Sint kregen en daar als een kind zo blij mee waren. Een kleine bloemlezing.
Lees verder

Joop

“Ik luister niet zo vaak naar muziek, al kwam ik bij het opruimen van het huis wel koffers met elpees tegen van vroeger. Ik was niet van de Beatles of Stones, ik had meer met rustige muziek. Fats Domino, Elvis Presley. Ik zag hier in Den Bosch in de etalages trouwens allemaal platenspelers staan, ze komen terug hè? Als het huis (zijn nieuwe huis in Frankrijk, red.) af is, ga ik zo’n speler kopen en mijn muziek ordenen.”

Uit een interview met Joop Zoetemelk in AD Sportwereld, 3 december 2011.