Aanwinsten platenbeurs

Het is inmiddels een traditie om elk half jaar de Jaarbeurs te bezoeken voor de Mega Platen & CD Beurs. 9 april was ik weer van de partij voor een dagje voor een dagje snuffelen in de bakken. Zoals altijd was m’n tas bij vertrek flink zwaarder dan bij aankomst. Een overzicht van mijn meest bijzondere aanwinsten.


Twee gelimiteerde 7″ singles van het Engelse avantgarde label Clawfist:
Coil (Is Suicide A Solution?) en Nurse With Wound (Steel Dream March Of The Metal Men).

Europa Aeterna, een verzamelaar van het Franse webzine Heimdallr met diverse Europese neofolk-bands.
Sin, de eveneens folky split 10″ van Ô Paradis uit Spanje & Totenlieder uit Canada, op het Italiaanse industrial label Old Europa Cafe.

Headland van de Britse new wave groep Sad Lovers And Giants, die ik onlangs nog in Berlijn zag optreden. Dit is een van hun latere albums, meer poppy en synth-georiënteerd dan vroeger werk, maar met enkele mooie songs.
Breaking The Silence, het debuut van de eveneens Britse new wave groep The Opposition. Uitgebracht in 1981 door een label uit Frankrijk, waar de groep het meeste succes had.

Hobbel van MAM, de groep rond Tom America. Dit album bevat ondermeer het hitje Ongelofelijk.
Dê Is De Kunst van de Ploegadoers, een Brabantse volksmuziekgroep. De LP, uitgebracht door het bekende folklabel Crossroad, komt in een bijzondere klaphoes.

Nog wat singles: And Also The TreesThe House of the Heart (Spaanse promo), Soft CellSoul Inside (gelimiteerde dubbel-single) en 16 HorsepowerHaw.