Q65 platenbeurs-single

Q65 EP

In 1989 kregen de eerste 300 bezoekers van een platenbeurs in Amsterdam een speciale single van Q65. Zelf kwam ik hem onlangs op een markt tegen. Op de mono-EP, uitgegeven door Monkey Business, staan 5 nummers van de ‘Kjoe’ die oorspronkelijk uit 1970 stammen. Leuk plaatje, makkelijker te vinden dan de meeste originele Q65-singles.

Platenzaken anno 1989
Bij de single zat een boekje met info over de ‘woeste beatband uit Den Haag’, én advertenties van ruim een dozijn platenzaken. Welke hiervan zouden 25 jaar later nog in bedrijf zijn?

Boekje met advertenties platenzaken -  deel 1 Boekje met advertenties platenzaken -  deel 2 Boekje met advertenties platenzaken -  deel 3

Get Records, Amsterdam: eind jaren ’90 overgenomen door overbuurman Concerto, gesloten per 1 juli 2008.

Dropstyle, Hoorn: actief sinds 1982, nu op het adres Grote Oost 3 (website). Ook betrokken bij de organisatie van platenbeurzen, zoals de Mega platen- en cd-beurs in Utrecht.

Any Record, Den Haag: nog actief, inmiddels van de Piet Heinstraat via de Paviljoensgracht verhuisd naar het adres Amsterdamse Veerkade 17B.

Concerto, Amsterdam: sinds 1955 actief vanuit meerdere aangrenzende panden in de Utrechtsestraat, onderdeel van de Plato-keten.

Haddock, Rotterdam: bestaat niet meer. Progwereld.org: “Een souterrain in een dwarsstraat van de Mauritsweg, onder een groot portret van Multatuli. Haddock werd bestierd door een uitermate stuurse nicht die uitsluitend platen van The Cramps draaide.”

Record Palace, Amsterdam: nog actief aan de Weteringschans. Artikel 3voor12

Aad Molenaar, Beverwijk: volgens mij nog actief. In mijn tienerjaren hier vaak de koopjesbakken geplunderd.

Forever Changes, Amsterdam: rond 2004 gesloten. Eigenaar Mirco in Het Parool: “Ik zat de hele tijd op klanten te wachten. Zonde van mijn tijd.” Tegenwoordig is hij actief als zanger.

Toni Records, Lisse: nog actief als winkel en mailorder. Website

Diskid, Zwolle: nog actief. Niet meer in de Vechtstraat, maar op het adres Spoelstraat 14. Website

Lowlands Records, Nijmegen: niet meer actief, geen info te vinden over deze mailorder.

De Melomaan, Leeuwarden: halverwege de jaren ’90 gesloten.
Soul-Xotica: “De Melomaan speelde in de jaren tachtig een pioniersrol. Het kan best eens de eerste platenverzamelaarswinkel van het noorden zijn geweest! Halverwege de jaren negentig sluit hij de zaak en duikt helemaal in de platenbeurzen. In 1993 deed hij iets nieuws: Hij verkocht tweedehands cd’s!”

Da Capo Records, Utrecht: nog actief. Niet meer in de Jacobijnenstraat, maar al jaren aan de Oudegracht. Website