Schoolplaatje

Rijam flexi single

De Rijam schoolagenda is al decennia een begrip. Popmuziek speelde een prominente rol in de agenda’s. Niet zo gek dat je in 1972 bij aankoop van een agenda een “gouwe ouwe Super Maxi Single” kreeg. Hierop stonden 4 populaire Nederlandse groepen uit die tijd: Kayak, Brainbox, Dizzy Man’s Band en Focus.

De vorige eigenaar hield kennelijk niet zo van nederpop, want de goudkleurige flexi-single maakt een ongedraaide indruk. Zoals de meeste flexi-singles is ook deze geproduceerd door de Rotterdamse firma Sonopresse. Hij is wat steviger dan een normale slappe flexi, bijna karton-achtig. Achterop de hoes staat de claim: “Deze gouden plaat is onbreekbaar, trekt niet. Polystyreen, beter voor de saffier.”

Verwacht echter ook weer geen audiofiele prestaties. Voor zover ik weet is dit de enige flexi die door Rijam werd aangeboden. Alle artiesten op de single komen uit de stal van EMI Bovema. Aan het einde van elke kant hoor je een korte boodschap: “En aan de andere kant van deze super maxi single nog twee gouwe ouwe, aangeboden door Rijam schoolagenda.”

Reacties

  1. Sergej Klerks zei

    Ik heb dit plaatje ook gehad. Op gewoon vinyl is de kwaliteit beter. Deze vier hits waren ook op gewoon vinyl verkrijgbaar. 3 van deze nummers heb ik op CD-R opgenomen met een CD recorder