Archives for juni 2012

Vinyl – wat drijft de verzamelaar?


Alweer een paar jaar geleden zag ik Vinyl van Alan Zweig. Deze documentaire uit 2000 geeft een fascinerend inkijkje in de soms troebele leefwereld van vinylfanaten. De Canadese filmmaker spaart zichzelf daarbij zeker niet.
Lees verder

Spaanse persing


Normaal ben ik niet zo’n fanatieke verzamelaar dat ik speciale persingen uit verschillende landen probeer te bemachtigen. Maar The Sound, de groep rond de reeds vaak betreurde Adrian Borland, is een van mijn favoriete bands. Bovendien is Spanje het enige land waar een single verscheen met Golden Soldiers als A-kant.

Lees verder

Verrijking van onze levenskwaliteit


In een bak vol singles op de zaterdagse antiekmarkt in Maastricht, viel mijn oog op een hoes met een futuristisch apparaat. De achterkant beviel mij nog beter, met een serie foto’s van een modern kantoor vol elegante dames die moeiteloos indrukwekkende apparaten bedienen van de fabrikant Honeywell Bull. Hoewel nergens vermeld op de cover, bevat de hoes een single van Vangelis.
Lees verder

Draaitafelmat


Anti-statische draaitafelmat (‘onmisbaar bij uw kostbare platencollectie’). Ik schat uit de jaren ’80. Van het merk Colorado waren meer audiohulpmiddelen verkrijgbaar, zoals een stereo test-elpee, binnen- en buitenhoezen en een cassettereiniger.