Archives for november 2012

Jeugdcultuur in Kopenhagen in de 50’s

In Kopenhagen bezocht ik niet alleen een grote expo met platenhoezen, maar ook een kleinere tentoonstelling over jeugdcultuur in de jaren vijftig. Deze is te zien in het Københavns Museum (Museum of Copenhagen), onder de naam 1, 2, 3 o’clock, 4 o’clock ROCK.
Lees verder

Expo met platenhoezen in Kopenhagen


Een grote expositie met platenhoezen was een van de aanleidingen voor een lang weekend Kopenhagen. Onder de titel Pladecovers – Vinylens revival waren er zo’n 400 bijzondere hoezen te zien in het Designmuseum Danmark, gespecialiseerd in Deens en internationaal design.
Lees verder

Uitspatting


In de rubriek De uitspatting in de weekendbijlage Tijd van Trouw, stond op 3 november een 16-jarige scholier uit Zeist. Hij geeft een groot deel van zijn zakgeld en bijverdiensten uit aan platen. Daarbij heeft hij een voorliefde voor oudere muziek, van blues en punk tot soul tot disco. Onlang liep hij stage bij een kringloopwinkel. ‘Ze lieten mij de platen prijzen. Ha, dat hadden ze beter niet kunnen doen. Mooie prijzen prijsde ik lekker laag en ik kreeg als stagiaire ook nog eens 50 procent korting.’