Archives for december 2012

Happy Days in Den Haag

Momenteel te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag: de expositie ‘Happy Days’. Over het culturele leven in Den Haag van 1947 tot 1967.

Haagse beat-singles

Haagse beat-singles


Lees verder

Headhunters

PanoramaEen 12″ die ik begin dit jaar eens op de gok meenam. Wipe Out The Funk van Headhunters. Uit 1982, op het obscure label Shout. Geen muziek voor fijngevoelige oren. Headhunters trakteert ons op agressieve postpunk, die me nog het meeste doet denken aan Killing Joke. Een gitaarmuur, een marcherende ritmesectie en een zanger die klinkt als een verkouden Jaz Coleman in een slecht humeur.
Lees verder

Fire Engines

fireengines-lubricateHet leukste van een bezoek aan een platenzaak: met iets onverwachts thuis te komen. Zo kende ik de groep (The) Fire Engines nog niet, laat staan dat hun enige echte album op mijn verlanglijst stond. Hij lonkte echter opeens naar me vanuit de platenbak. Een opvallende hoes, de intrigerende titel Lubricate Your Living Room, het jaartal 1980 en een redelijke prijs deden mij tot aanschaf overgaan.

Lees verder

Ode aan de single

Fans van vinyl-singles kunnen hun hart ophalen bij The Joy of the Single. Deze documentaire zit vol fijne nostalgische muziekbeelden. Ook vertellen muzikanten, producenten en andere liefhebbers (o.a. Norman Cook, Trevor Horn, Jack White, Richard Hawley, Lavinia Greenlaw, Suzi Quatro, Graham Gouldman) over hun passie voor de single. Oorspronkelijk uitgezonden door BBC Four, nu (zolang de voorraad trekt) te bekijken via YouTube.
Lees verder