Grofvuil

Soms droom ik er wel eens over. Dat ik zomaar bij het grofvuil een partij spectaculaire platen vind. Uiteraard allemaal collector’s items in mint-staat. Vorige week liep ik door Arnhem en zag ik opeens een doos vol elpees op de stoep staan. Zou mijn fantasie werkelijkheid worden?

Dichterbij gekomen, werd ik snel uit de droom geholpen. De voorste plaat bevatte ‘daverende carnavalshits’. Net niet m’n favoriete genre. Snel bladerend door de doos werd het aanbod niet veel beter.

Halverwege was ik pas één interessante lp tegengekomen, het enige album van Transister, een project van Robert Jan Stips. Maar helaas, in flink bekraste toestand. Ondertussen raakte ik zo bedwelmd door de geur van kattenpis die uit de doos opsteeg, dat ik de rest van de inhoud aan mijn neus voorbij liet gaan. Dagdromen is vaak leuker dan de werkelijkheid…

Reacties

  1. hallo,
    na enig speur en leeswerk wil ik toch even reageren . Misschien hebben wij wel die speciale collectie?uit een erfenis Zeer speciaal o.a. His masters voice,zelfs nog aan 1 kant bespeelbare ,78 toeren wereld hits ook klassieken en orginelen uit de jaren 50 en later.Tevens Carousso etc.

  2. Bedankt voor het aanbod, maar ik ben zelf niet zo’n verzamelaar van 78-toerenplaten. Misschien iets voor andere liefhebbers?