Van Meel

Achterop een klassieke LP (van het Ensemble Syntagma Musicum) zat een oude sticker van een platenzaak. Het logo toont de letters VM, een afkorting van Van Meel. Er zijn twee adressen vermeld, zonder plaatsnaam. Ik weet echter dat de Huidevettersstraat een bekende winkelstraat in Antwerpen is, nabij de Meir. De Jezusstraat ligt ook in Antwerpen, vlakbij de Keyserlei.

Van Meel was een gerenommeerde winkel in Antwerpen. Een deel van een anekdote van blogger Tarkus:

Het moet januari ’78 geweest zijn toen ik met Sr. door de stad (‘t stad) wandelde. Sr. had reeds een behoorlijke verzameling vinyl. Vooral klassiek, met uitstapjes naar Zuid-Amerikaanse muziek. Dé leverancier bij uitstek was het ‘Huis Van Meel’, Huidevettersstraat 22-24. Zo belandden wij ergens begin ’78 samen in dé platenzaak van Antwerpen. Moet u zich voorstellen: je kon een album aan de balie vragen en je dan afzonderen in een luistercabine om te weten welk vlees je in de kuip had.

Op een Franstalig weblog met platenzaakstickers kwam ik nog een andere sticker van Van Meel tegen.

Op het adres in de Huidevettersstraat schijnen nu een advocatenkantoor en een kledingzaak te zitten, Jezusstraat 19 is tegenwoordig een restaurant.

Reacties

  1. Peter Van de Velde zei

    Spijtig dat ik dit bericht jaren later lees, was net aan het kijken of ik nog iemand van mijn collega’s zou kunnen kontakteren, heb er 3 jaar gewerkt als verkoper in de hifi afdeling.
    Een zalige periode was dat…
    Aangezien ik zowat de jongste werknemer was, twijfel ik sterk of er nog enige reactie zou kunnen binnenkomen, ben zelf reeds 57 nu, dus is al 33 jaar geleden….

Reageren?

*