Archives for mei 2013

Opheffingsuitverkoop Boudisque verlengd

Boudisque - opheffingsuitverkoopHet laatst overgebleven filiaal van Boudisque, aan het Utrechtse Vredenburg, sluit zijn deuren. Volgens de winkel kelderde de omzet door de vele werkzaamheden in het Stationsgebied en de slechte bereikbaaheid. Al enkele weken is een opheffingsuitverkoop gaande, met kortingen die opliepen tot 40% op het hele assortiment, met onder meer veel klassieke muziek.
Lees verder

Abonnement op nieuwe platen

Een aardig nieuw initiatief: het Amerikaanse Feedbands biedt een abonnement aan waarbij je maandelijks een LP ontvangt van een veelbelovende band. De dienst geeft nieuwe bands de kans om op vinyl geperst te worden, terwijl abonnees kennis maken met muziek die ze waarschijnlijk nog niet kenden.
Lees verder

Mire Kay

mirekayMire Kay was het voorprogramma tijdens een recent concert van Low in de Amsterdamse kerk De Duif. Ik was aangenaam verrast door de liedjes en sound van deze twee Zweedse dames. Zodanig, dat ik ter plekke hun twee platen aanschafte.
Lees verder

Eenzijdige platencollecties

De meeste platenverzamelaars willen zoveel mogelijk verschillende platen. Logisch, zou je denken. Toch zijn er ook types die juist proberen zoveel mogelijk exemplaren van een en dezelfde plaat te vergaren.
Lees verder

Incontinents

Hoes van Incontinents - The CallTypisch een plaat die ik niet bij de tweedehands winkel kan laten liggen. Een bijna geheel witte hoes van apart materiaal, pvc. Wit vinyl. Onduidelijk wie de artiest is. Begin jaren ’80 uitgegeven door een obcuur Frans label.
Lees verder

Muziekhandel Bergmann dicht

Deze week werd bekend dat Muziekhandel Bergmann in Arnhem zijn deuren sluit. De speciaalzaak in klassieke muziek en bladmuziek is failliet verklaard.
Lees verder

Kim Ki O – Grounds

kimkio-grounds-coverWaarschijnlijk is Kim Ki O de enige Turkse act in mijn platencollectie. Ik zag het duo uit Istanbul onlangs optreden in het knusse Amsterdamse zaaltje Akhnaton. Bij die gelegenheid nam ik hun laatste plaat Grounds mee.
Lees verder

Nu ook vinyl bij Episode in Utrecht

episode-utrecht-1De Utrechtse Oudegracht is weer wat leuker geworden voor liefhebbers van vinyl. Episode heeft nu ook een platenafdeling geopend. De bovenverdieping van de winkel, behorend tot een keten van vintage kledingzaken, is voortaan het domein van tweedehands platen.
Lees verder