Archives for augustus 2013

Swingmaster verhuisd

Platenzaak Swingmaster in Groningen is al sinds 1978 actief. De specialist in onder meer jazz en blues verhuisde deze maand na 35 jaar naar een nieuw adres.
Lees verder

Een kamer met platenspeler graag

Platenspeler in B&B BakelietIk ga op vakantie en neem mee… een platenspeler. Het zou niet nodig moeten zijn. Maar anno 2013 bestaan er nog steeds B&B’s, pensions en hotels zonder platenspeler. Terwijl niks zo ontspannend is als even een plaatje draaien uit de goedgevulde hotel-fonotheek, onder het genot van een drankje uit de minibar. Of je aanwinsten van dat obscure platenzaakje op je vakantiebestemming direct uitproberen. In Antwerpen vond ik een bed en breakfast dat in mijn eerste vinyl-behoeften voorzag. En gelukkig zijn er meer overnachtingsadressen die rekening houden met de platenliefhebber.

Lees verder

De Vinylclub

Door collectief inkopen kun je geld besparen. Dat is de kracht van sites als Groupon. Voor platen is er nu een nieuw Nederlands initiatief met een vergelijkbaar principe: De Vinylclub. Volgens de oprichters kunnen leden van de club vinyl aanschaffen tegen inkoopprijs.
Lees verder

Doorstart FAME Amsterdam

Het faillissement van Free Record Shop sleepte ook de FAME-winkels in zijn val mee. De winkel van FAME Plaza in winkelcentrum Magna Plaza Amsterdam was 31 mei 2013 voor het laatst open. Maar general manager Arthur ter Braak meldde al snel dat dit mogelijk niet het definitieve einde betekent.
Lees verder

Piers Hayman, John Kuiper & Fred de neushoorn

rhino1 Anybody’s Friend is een single uit 1980 van het folkduo Piers Hayman en John Kuiper. Hij bevat twee nummers van hun album Storm to the East, dat ik in de kast heb staan. Ik nam de single toch mee, ten eerste omdat ik hem niet eerder tegenkwam, ten tweede omdat hij ten bate van een goed doel was.
Lees verder