Archives for september 2013

Picture disc van múm

Nieuwe platen schaf ik graag bij concerten aan. Het is een leuk souvenir en ik vind het leuk om een plaat direct van een artiest te kopen. Ook is vinyl dan vaak prettig geprijsd en zijn er nog wel eens speciale uitgaven verkrijgbaar. Zo schafte ik gisteren een gelimiteerde picture disc van múm aan.
Lees verder

Nu ook vinyl bij Loods 5

Loods 5 noemt zichzelf een ‘100% unieke lifestyle formule’. Kennelijk is vinyl nu hartstikke lifestyle. Sinds kort verkopen de trendy woonwinkels in Sliedrecht en Zaandam ook tweedehands platen.
Lees verder

De naald in de groef: grammofoonplatenindustrie in woord en beeld

Onlangs vond ik het boekje De naald in de groef. Het verscheen omstreeks 1960 in de Delta-reeks. De ondertitel luidt: ‘Een grammofoonplatenindustrie in woord en beeld’.
Lees verder

Opnamen van stemafwijkingen

spraakpathologie2-3Ik heb een zwak voor vinyl in de categorie ‘curiosa’. Platen die ik niet vaak zal draaien, maar die me erg verrasten toen ik ze in de bakken aantrof. Een goed voorbeeld zijn deze twee delen Stem & Spraakpathologie, met opnamen van spraak- en stemafwijkingen. Medisch-wetenschappelijke platen die niet voor het grote publiek waren bedoeld.
Lees verder