Crowdfunding voor nieuwe platenzaak in Zeist

In Zeist ontbreekt het jammerlijk aan een platenzaak. Maar daar wil Mathijs Achterberg verandering in brengen. De 22-jarige heeft alle plannen uitgedokterd om een winkel te beginnen. Een probleempje: de banken zijn huiverig om geld te lenen. Mathijs hoopt nu het benodigde startkapitaal vergaren via crowdfunding.

platenzaak-zeist-crowdfunding

Lekker grasduinen
In het Algemeen Dagblad (uitgave regio Utrecht van 25 oktober) vertelt de jonge ondernemer dat een eigen zaak altijd een droom is geweest. Hij heeft al een beeld bij hoe de winkel moet worden: “Zo een waar je als muziekliefhebber lekker in de bakken kunt grasduinen, een cd’tje kunt beluisteren en ook nog een bakkie koffie drinken.”

Toeleggen op vinyl
Uit marktonderzoek constateerde hij dat er in Zeist genoeg belangstelling is voor cd’s en dvd’s. Maar ook voor platen: “Ook vinyl is steeds meer in trek, zelfs mensen van mijn eigen leeftijd beginnen de lp en de pick-up weer te ontdekken. Op vinyl wil ik me speciaal gaan toeleggen.”

Crowdfunding met 3% rente
Zijn streven is om medio november een platenzaak te openen in Zeist, op de hoek van de Middellaan en de Antonlaan. Hiervoor heeft hij wel een startkapitaal van 50.000 euro nodig.

Op zijn website doet Mathijs een oproep aan sympathisanten om geld te storten. Hij hoopt 500 certificaten van 100 euro te verkopen. Bij succes van de winkel krijgen investeerders jaarlijks 3% rente. De opbrengst kunnen ze dan natuurlijk gebruiken om in de winkel plaatjes aan te schaffen…