De Vinylclub

Door collectief inkopen kun je geld besparen. Dat is de kracht van sites als Groupon. Voor platen is er nu een nieuw Nederlands initiatief met een vergelijkbaar principe: De Vinylclub. Volgens de oprichters kunnen leden van de club vinyl aanschaffen tegen inkoopprijs.

screenshot Vinylclub.nl Bestelde platen kunnen worden thuisbezorgd (tegen verzendkosten) of afgehaald in Breda of ’t Gooi. Wel moeten er eerst voldoende bestellingen zijn (voor minstens 250 euro) voordat de Vinylclub een order bij de leverancier kan plaatsen.

Voor incidentele vinylkopers is de Vinylclub niet zo lonend. Leden moeten namelijk een maandelijkse bijdrage betalen om de kosten te dekken. Lidmaatschap is mogelijk voor een periode van 1 maand (voor € 7,50) tot 1 jaar.

Op de site van de Vinylclub worden een aantal recente releases uitgelicht. Ook is er een zoekfunctie om in het totale aanbod te snuffelen. Een snelle steekproef leert me dat het aanbod uitgebreid is. Sommige obscuurdere releases ontbreken wel of hebben een lange levertijd. Behalve lp’s is het ook mogelijk om cd’s, dvd’s, boeken en verwante items via de site te bestellen.

Fanatieke platenkopers lijken met dit initiatief zeker geld te kunnen besparen. Maar het is natuurlijk wel minder gezellig dan vinyl kopen in een platenzaak of bij een concert. Heeft iemand al ervaring met bestellen via Vinylclub.nl?