Doorstart FAME Amsterdam

Het faillissement van Free Record Shop sleepte ook de FAME-winkels in zijn val mee. De winkel van FAME Plaza in winkelcentrum Magna Plaza Amsterdam was 31 mei 2013 voor het laatst open. Maar general manager Arthur ter Braak meldde al snel dat dit mogelijk niet het definitieve einde betekent.

Eind juni stond op Fame.nl:

Op dit moment ben ik aan het onderzoeken of we medio augustus deze deuren weer open kunnen doen en FAME 3.0 gewoon uw adres kan blijven voor cd’s en dvd’s zoals dat al jaren is.

Op 24 juli volgde groen licht:

De doorstart is rond en Fame Plaza in Magna Plaza blijft bestaan. Nu gaan we er vol tegenaan om de 600 m2 winkelvloer weer te vullen. Want 9 augustus gaan de deuren weer open en het dak er af!

fame-renovatie

Sinds 9 augustus 2013 is de winkel weer heropend. Er was een feestelijk openingsweekend waar onder meer de band Mann Friday optrad.

Initiatiefnemers Arthur ter Braak en Jeroen de Ruiter in het Parool: ‘In de winkel kun je beleving overbrengen, direct advies geven, kortom klanten echt helpen, dat is iets wat je op het internet niet vind.’ Internet krijgt zeker ook een belangrijke rol in hun strategie, maar: ‘Eerst moesten we zorgen dat er weer 600m2 gevuld werd met topnummers, boxen, dvd’s en vinyl.’

In 2011 kreeg FAME Amsterdam al eens een tweede leven.