Een kamer met platenspeler graag

Platenspeler in B&B BakelietIk ga op vakantie en neem mee… een platenspeler. Het zou niet nodig moeten zijn. Maar anno 2013 bestaan er nog steeds B&B’s, pensions en hotels zonder platenspeler. Terwijl niks zo ontspannend is als even een plaatje draaien uit de goedgevulde hotel-fonotheek, onder het genot van een drankje uit de minibar. Of je aanwinsten van dat obscure platenzaakje op je vakantiebestemming direct uitproberen. In Antwerpen vond ik een bed en breakfast dat in mijn eerste vinyl-behoeften voorzag. En gelukkig zijn er meer overnachtingsadressen die rekening houden met de platenliefhebber.

Nederlandse pensions / B&B’s met platenspeler

Met dank aan Google en social media blijken er veel b&b’s, pensions en hotels te zijn die vinyl een warm hart toedragen. In Nederland vond ik onder meer de volgende adressen:

Juffrouw Jannie, Arnhem
“De studio combineert oud met nieuw. Zo is er televisie, Wifi, platenspeler met heel veel platen en een radio/cd-speler aanwezig.”

BB1614, Deventer
“In het appartement heeft u wifi, tv en dvd-speler met een ruime keuze aan goede films. Een platenspeler en uitgebreide platencollectie. Spelletjes, tijdschriften, info over Deventer, boeken etc.”

De Luthiers, Dordrecht
“Internet, televisie, radio en platenspeler met grote verzameling platen, klassiek en jazz.”

Stadsappartement, Groningen
“In de woonkamer heeft u nog een echte ouderwetse platenspeler tot uw beschikking, waar uiteraard een verzameling ‘vinyl’ bij hoort.”

Pingerhoeve, Nuth
Muziekkamer: “Een splinternieuwe platenspeler, een kast vol lp’s en cd’s om naar te luisteren, verschillende snaarinstrumenten om op te tokkelen.”

Het Tijdelijk Verblijf, Rutten
“De Bed & Breakfast bestaat uit een kamer die je terugbrengt in de sfeer van de jaren 70. Ook een platenspeler met de juiste tunes ontbreekt niet.”

De Vreemde Vogel, Vlaardingen
“Met LP-uitleen (voor de platenspeler in je buitenkamer).”

Hut 16, Zutphen
“Smart TV, DVD, WIFI en radio. Platenspeler en heel veel LP’s.”

Hotel aan de Dam, Middelburg
“In een aantal van onze (Deluxe) Suites heeft u de beschikking over een platenspeler met een selectie platen; van Doe Maar tot jazz!”

Bakeliet in Antwerpen

Platencollectie in B&B Bakeliet Platenspeler in B&B Bakeliet
In Antwerpen kan ik in ieder geval Bed en Breakfast Bakeliet aanraden, in de wijk Borgerhout. De eigenaren zijn gek op rock’n roll, fifties en retro, en dat zie je in het hele interieur van het statige herenhuis terug. De kamers zijn vernoemd naar muzikanten: je kunt kiezen uit de Charlie Feathers- of de Billie Holiday-kamer. Natuurlijk kun je er ook naar muziek luisteren: op de kamer heb je een vintage platenspeler ter beschikking en een leuke selectie rock ‘n roll, blues en swing platen. Toen ik er vorig jaar verbleef, heb ik daar gretig gebruik van gemaakt!

Nog wat Belgische adressen:

Aplace, Antwerpen
“In de appartementen staan platenspelers met een ruime collectie 70-ties platen.”

Couche Couche, Antwerpen
“De B&B is erg gezellig ingericht in retro stijl. Het ruime assortiment lp’s en dvd’s hebben mijn familie uren zoet gehouden”, schrijft een gast.

Casabo, Falaën
“HI-FI, WI-FI, SCI-FI… maar ook een USB-ingang voor jouw iPOD en zelfs een VINYL-platenspeler zijn beschikbaar.”

Sleepstreet, Gent
Sleepstreet 4: “Leg een plaatje uit de 70’s of 80’s op, en zak onderuit..”

Verne Dreaming, Gent
Oxford-kamer: “Het electrische treintje en de platenspeler vervult de ‘jongensdromen’.”

Tips?

Heb jij tips voor een leuk vakantieadres in binnen- of buitenland met platenspeler en/of platen? Meld het hieronder in de reacties!

Tot slot een foto van een kamer in het Ace Hotel in New York:

Platenspeler in hotelkamer Ace NY

Reacties

 1. Hi platenliefhebber

  In on hotel vind je sinds februari dit jaar in 8 van de 13 kamers een platenspeler met bijzondere platencollectie. Onze gasten vinden het heel leuk en wij kunnen onze liefde voor vinyl over brengen. ..

  Graag worden wij ook vermeld op jullie site als dat kan. En een bezoek aan middelburg kan ik zeker aanraden. De boekwinkel De drukkerij en café robuust verkopen nieuwe en oude platen!

  Vriendelijke groeten
  Adinda van der Linden
  Hotel aan de Dam
  Dam 31
  4331 GE MIDDELBURG

 2. Handige tips voor op vakantie! Kijk ook eens op mijn blog over platen gardenofexile.nl