Incontinents

Hoes van Incontinents - The CallTypisch een plaat die ik niet bij de tweedehands winkel kan laten liggen. Een bijna geheel witte hoes van apart materiaal, pvc. Wit vinyl. Onduidelijk wie de artiest is. Begin jaren ’80 uitgegeven door een obcuur Frans label.

Incontinents blijkt de uitvoerende artiest te zijn. The Call (Scopa Invisible, 1981) is hun enige album, met 9 nummers. Het bijgevoegde inlegvel vermeldt alleen: ‘All music and lyrics by Incontinents’. Daar worden we dus niet veel wijzer van. De band schijnt verder nog een (zeldzamere) single te hebben uitgebracht.

De muziek? Post-punk gitaren met een vleugje dub. Monotoon spreekgezang en wat samples van politke speeches. Het doet me denken aan vroege Killing Joke, maar dan wat meer ingetogen, en soms aan Cabaret Voltaire. Zeker een genietbare plaat.

Online is niet veel over de band te vinden, behalve een MySpace-pagina, waar het album ook is te beluisteren. Hier staat de band actief opgericht is in 1979 en de volgende bezetting had: Rod Silva (zang), Francois Salemi (gitaar), Christophe Pesci (basO, Pierre Botte (drums) en Fred Giacobi (keyboard).

Tot mijn verrassing staan er twee video’s van Incontinents op YouTube, van het openingsnummer ‘Politics‘ en het meer electronische ‘Mirror‘. Het laatste nummer wordt voorafgegaan door een kort interview, waarin de Franse band zich voorstelt.