Opheffingsuitverkoop Boudisque verlengd

Boudisque - opheffingsuitverkoopHet laatst overgebleven filiaal van Boudisque, aan het Utrechtse Vredenburg, sluit zijn deuren. Volgens de winkel kelderde de omzet door de vele werkzaamheden in het Stationsgebied en de slechte bereikbaaheid. Al enkele weken is een opheffingsuitverkoop gaande, met kortingen die opliepen tot 40% op het hele assortiment, met onder meer veel klassieke muziek.

De geschiedenis van de platenzaak gaat terug tot 1968, toen de winkel als eerste popspeciaalzaak in Amsterdam begon. Later werd Boudisque ook actief als platenlabel en werden er filialen in Arnhem en Utrecht geopend. In 2008 sloot de winkel in Amsterdam. Op Facebook staan nog veel foto’s uit de glorietijd.

Boudisque platenboetiek (foto: Boudisque Facebook)

Een faillisement in de Utrechtse Drieharingstraat volgde een jaar later. Via een doorstart aan het Vredenburg is het bestaan van de winkel in Utrecht nog met een paar jaar gerekt. Boudisque wil wel verder gaan als webwinkel.

De uitverkoop zou eigenlijk tot 1 juni duren. Op Facebook postte de winkel echter vandaag: ‘Omdat we nog heel veel moois hebben staan plakken we er nog een weekje aan vast!’.

Zelf pikte ik afgelopen week met een leuke korting het laatste album van Claw Boys Claw mee, Hammer. Fraai uitgegeven op LP + 10″, plus de cd erbij voor het gemak. Op de vinyl-release staan 2 nummers meer dan op de cd.