Picture disc van múm

Nieuwe platen schaf ik graag bij concerten aan. Het is een leuk souvenir en ik vind het leuk om een plaat direct van een artiest te kopen. Ook is vinyl dan vaak prettig geprijsd en zijn er nog wel eens speciale uitgaven verkrijgbaar. Zo schafte ik gisteren een gelimiteerde picture disc van múm aan.

Het IJslandse múm gaf een prachtig optreden in Tivoli de Helling in Utrecht. Het publiek luisterde muisstil naar de feeërieke droompop van het vijftal. Ze speelde diverse nummers van hun nieuwe album Smilewound voor de eerste keer.

mum1 mum2 mum3
Na afloop kon ik bij de merchandise-stand de picture disc When Girls Collide niet laten liggen. Behalve dit nummer dat ook op Smilewound staat, bevat de plaat twee onuitgebrachte nummers van de opnamesessies van het album. De oplage is erg beperkt: 200 exemplaren, waarvan de helft bij concerten wordt verkocht en de andere helft via de webshop ANOST.

mum-picturedisc
De plaat is uitgebracht door Sound Of A Handshake, een sublabel van het Duitse Morr Music. Een korte video laat zien hoe labelbaas Thomas Morr de picture disc eigenhandig fabriceert.