Single van April

april-hoesjeHet Utrechtse April timmert alweer een paar jaar aan de weg. Ik volg ze een beetje sinds ik ze voor het eerst zag in het voorprogramma van The Pains of Being Pure at Heart. Toen nog als duo, te weten Jorn Mathijssen (bas, zang) en Julia Hendriks (gitaar, zang). Inmiddels is April uitgebreid met een echte drummer, Tarek Zarroug.

Hierdoor is de band vooral live dynamischer geworden, zoals onlangs bleek bij het optreden in Ekko ter ere van de release van huh nieuwe single The Rise And Fall Of A Beautiful Bird. Dit plaatje, met op de B-kant Beat Up Generation, is uitgebracht door Subroutine Records.

De single heeft een beperkte oplage van 200 genummerde exemplaren. Het hoesje heeft een opvallend grafisch ontwerp, dat mooi aansluit bij de outfits die de leden op het podium dragen. Mode en visuele elementen zijn duidelijk belangrijke aspecten voor de band.

De nummers laten een lekkere mix horen van 80’s, postpunk, shoegaze en ingetogen indie a la The XX. Vooral The Rise And Fall Of A Beautiful Bird vind ik geslaagd met zijn fijne gitaarsound en tweestemmige zang.