Swingmaster verhuisd

Platenzaak Swingmaster in Groningen is al sinds 1978 actief. De specialist in onder meer jazz en blues verhuisde deze maand na 35 jaar naar een nieuw adres.

noodband-shoppingDe muziekwinkel was 35 jaar gevestigd aan de Kruitlaan, maar krijgt nu een centralere locatie in de Pelsterstraat. Het nieuwe pand is niet alleen groter, eigenaar Sem van Gelder hoopt er ook een nieuwe (jongere?) doelgroep aan te boren.

Toevallig vond ik recent een plaat op Swingmaster Records. Dit label, gelieerd aan de platenzaak, bracht zo’n 30 releases uit, waaronder diverse platen van R.L. Burnside.

Op de hoes van ‘Shopping Around’ zie je de muzikanten van de Noodband afgebeeld voor de winkel aan de Kruitlaan. De jazz op de LP is niet helemaal mijn ding, met nogal zenuwachtige blazers.

Foto Swingmaster op hoes Noodband
In het bijgevoegde blad met recensies oordeelt Jazz Nu: “Shopping Around heeft alles in zich om een knaller te worden; een voortreffelijke start van Swingmaster Records, dat met deze plaat zijn eerste stappen zet op het gebied van de ge├»mproviseerde muziek.”

Reacties

 1. H.W.G.Felderhof zei

  Ik vind de “Swingmaster”een prima platen en C.D.Zaak en ik hoop van harte dat deze unieke jazz-zaak nog lang blijft bestaan en niet leidt door allerlei bezuinigingen! Vanaf mijn woning in Bussum reis ik af en toe graag naar deze CX.D. en platenzaak en er is altijd wel iets van mijn wensen te vinden!

  Hoogachtend, Hans Felderhof!
  Tot ziens!

 2. Jacques van den Bergh zei

  Ik ben op zoek naar een CD van Boy Edgars’ Boys Big Band:
  Now’s the time/Finch eye
  uitgegeven bv haast 1999
  Release 2004
  EAN 0786497334322

  Kunt u mij helpen?
  met vr. gr.
  Jacques van den Bergh

  • Hallo Jacques
   Heb deze CD in mijn bezit maar wil hem niet kwijt
   misschien te copieren.
   Groet R van Bree Gasselte

 3. jos orleans zei

  Ben op zoek naar debut cd fusionband Rudder