Taxi Girl

seppuku3Het was maar een kort bericht in enkele alternatievere muziekmedia: het overlijden van Daniel Darc op 28 februari jl. Ik kende hem vooral als zanger van Taxi Girl. Deze Franse new wave-act was actief tussen 1978 en 1986. In deze periode bracht Taxi Girl diverse singles en mini-albums uit en één volwaardig album: Seppuku (1981).

seppuku1 Ik nam deze elpee een paar jaar geleden op de gok mee bij een kringloopwinkel en was direct verkocht. Energieke wave-pop met pakkende synth-melodieën en stijlvolle Franse vocalen. Het album is verrassend genoeg geproduceerd door Jean-Jacques Burnel van The Stranglers.

Videoclip van Les Armées de la nuit:

Taxi Girl had meerdere succesvolle singles (in Frankrijk), zoals Paris en Aussi Belle Qu’Une Balle (ook gecoverd door Nouvelle Vague). Naast Darc was gitarist Mirwais een vast bandlid. Later zou hij solo succes hebben met vooral elektronische muziek. Ook werkte hij mee aan diverse albums van Madonna.

Na het uitvallen van Taxi Girl werkte ook Daniel Darc aan een solocarrière. Hij bracht een handvol solo-albums uit, meest recent La taille de mon âme (2011). Ook werkte hij met veel muzikanten samen, van Bill Pritchard tot Jane Birkin. De levensstijl van Darc was nogal ruig, drank en drugs schijnen een belangrijke rol te hebben gespeeld in zijn vroegtijdige overlijden.

Chercher le garçon live in 1981: