Platen kopen in Maastricht: het kan weer

Lange tijd was het droevig gesteld met het platenaanbod in Maastricht. Er was geen fatsoenlijke platenzaak meer te vinden in  de hoofdstad van Limburg. Andere steden in de provincie, zoals Venlo, Heerlen en Sittard, scoorden op dat punt veel beter. Maar zie, het is 2014 en is er een kleine revival gaande in Maastricht.

Kinsum / Zoomplus: 2ehands specialisten

Onlangs opende Kinsum / Zoomplus zijn deuren. Twee vinylzaken in één pand, ieder met andere specialisaties: Kinsum in metal & punk, Zoomplus in pop, soul/funk en jazz. In de nieuwe fysieke winkel in de Bourgognestraat 13 kun je terecht voor originele tweedehands klassiekers en een kleine selectie nieuwe platen. Open van dinsdag t/m zondag.

De winkel heeft overigens een voorgeschiedenis. Harry Prenger noemde het originele Zoom Records als een van de beste tweedehands platenzaken die ons land eind jaren ’90 kende.

Update: vanaf 1 maart 2015 gaat Kinsum alleen verder als fysieke winkel.

Vinilo: nieuw vinyl

Ook voor versgeperst vinyl is Maastricht een vrij nieuwe optie rijker. Vinilo is een winkel die naast allerhande gadgets en cadeauartikelen tevens nieuwe platen verkoopt. De winkel (adres: Wycker Brugstraat 60) doet ook mee aan Record Store Day.

Al langer actief is Sirius> Smart Sounds, dat een smartshop combineert met de verkoop van dancemuziek op cd en vinyl en DJ-benodigdheden.

Zie ook het overzicht met platenzaken in Nederland.

Reacties

  1. annie bons zei

    wie kan zeggen waar je bladmuziek van Benny neyman kunt krijgen?