Platenzaken-nieuws (februari 2014)

Kort nieuws van het platenzakenfront, met een pop-up store in Tilburg, plannen voor een nieuwe zaak in Breda en verhuizingen van winkels in Deventer en Delft.

Pop-up in Tilburg
In Tilburg is van 18 t/m 25 februari 2014 een pop-up-platenzaak geopend. Het is een initiatief van Johan Prenger die al de webwinkel Reflected Records runt voor vooral metal- en punk-platen. In de pop-up store is ook plek voor optredens en kunst.

Nieuwe zaak in Breda
In Breda wil Marthy Coumans, bekend van het label Grey Past Records, in april een winkel openen: Grey. De locatie is al bekend: aan het Van Coothplein. Coumans vertelt over zijn plannen voor Grey in een interview op 3voor12 Breda: “Als het goed is, gaan we open op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag. De muziek wordt exotische muziek. Uit de jaren vijftig, uit verre landen. Ook indie-releases van nu.” Grey wordt meer dan een pure platenzaak: “Vintage mode, maar dan echt goed gemaakt. Kunst, misschien een paar dingen, want daar is het te klein voor.”

Verhuizing Meneer van Ulden in Delft
Meneer van Ulden in Delft is pas sinds 2013 actief, maar moet de huidige locatie (Buitenwatersloot 312) verlaten. De winkel is hier voor het laatst open op 15 februari 20104. Gelukkig zal de winkel in maart doorgaan op een nieuwe locatie, een ‘prachtig stekje’ verklapte Meneer van Ulden alvast op Facebook.

Groter pand Variaworld in Deventer
Ook Variaworld in Deventer gaat verhuizen. Niet erg ver: naar een pand aan de overkant (Kleine Overstraat 12). Per 1 maart is de vernieuwde, grotere winkel hier open. Met ruimere openingstijden en twee keer zoveel aanbod! ‘De helft wordt gevuld met vinyl en de andere helft met cd’s, dvds, boeken, shirts, posters en andere muziekitems.’ Compleet met koffie en luistermogelijkheden. De voortgang is op Facebook te volgen.