The Soft Moon (200 stuks)

softmoon-feelNog niet lang geleden was een plaat aardig gelimiteerd bij een editie van zo’n 500-1000 exemplaren. Ik zie echter steeds meer vinyl in ultra-kleine oplagen verschijnen. Soms omdat de muziek zo obscuur is dat er toch niet veel meer exemplaren verkocht zouden worden, soms als gimmick om echte fans te prikkelen. Zo verkocht The Soft Moon slechts 200 exemplaren van een nieuwe single.

Begin februari verscheen (in eigen beheer) de nieuwe single Feel, met op de B-kant Hunger. Via de online shop van The Soft Moon was de speciale mailorder-editie op zilver vinyl binnen enkele dagen weg, ik bestelde net op tijd. Inmiddels wordt hij online al voor het driedubbele aangeboden.

Aan de minder fanatieke liefhebber van de Amerikaanse ‘neo-post-punk’ band rondom Luis Vasquez is ook gedacht: de single verscheen ook in een niet- of minder gelimiteerde editie, met dezelfde nummers maar op doorsnee zwart vinyl.

Als verzamelaar betaal je dus vooral voor dat leuke kleurtje en het gevoel iets zeldzaams te hebben. Ben je een completist dan moet je nog meer je best doen: tijdens concerten van de band waren ook een variant op wit vinyl en een cassette-single te koop…