Toch nog genade

Als (slechts lichtelijk) verslaafd verzamelaar hoop ik altijd iets te scoren. Maar soms lijkt het gewoon niet te lukken. Op de Nijmeegse rommelmarkt was het vinylaanbod niet erg groot. Alleen wat grijsgedraaide hitsingles en dertien-in-een-dozijn compilaties. In het allerlaatste kraampje waar ik keek, vond ik toch iets van m’n gading.

Sisters More 12"Ik ben een liefhebber van The Sisters of Mercy, maar deze 12″ had ik nog nooit gezien. Hij viel me bijna niet op, want hij zat in een neutrale hoes. Dat hoort echter zo, want het is een (Duitse) promo-uitgave. Er staan twee remixes op van het nummer ‘More’, afkomstig van het album ‘Vision Thing’.

Bijzonder, want deze versies (de ‘Power Mix’ en de ‘Groove Mix’, beiden ruim 10 minuten lang) zijn verder niet uitgebracht, behalve op een minstens zo zeldzame promo cd-single.

Het album Vision Thing betekende een wat meer rockend geluid voor de duistere act rond Andrew Eldritch. Over het algemeen zijn de nummers ook minder bombastisch dan op voorganger Floodland, met het epische More als uitzondering. Niet zo gek, want medegeproduceerd door Jim Steinman (van Meat Loaf-faam).