Enige Echte Bossche Platenbeurs

Afgelopen zaterdag bezocht ik de derde editie van de Enige Echte Bossche Platenbeurs. Het was mijn eerste beursbezoek aan popzaal W2, waar ik wel meermaals voor concerten ben geweest.

Om 11:00 zou de beurs beginnen. Toen ik rond 11:15 aankwam, waren er tot m’n verrassing al volop bezoekers in de platenbakken aan het bladeren. De Bossche beurs behoort niet tot de grootste van het land, maar er was toch plek gevonden voor tientallen kramen, verspreid over de (pas verbouwde) foyer, barruimte, zaal en podium.

platenbeurs in W2

Het aanbod bestond vooral uit vinyl, slechts enkele stands verkochten cd’s en dvd’s. De meeste handelaren kwamen uit Nederland, al kwam ik ook een Duitse en een Belgische kraam tegen. Sommige verkopers herkende ik van andere beurzen. Ook waren er diverse platenzaken vertegenwoordigd, zoals Stichting Langspeelplaat uit Den Bosch, Ray Elpee uit Eindhoven, Variaworld uit Deventer en Tunes Ville uit Breda.

platenbeurs aanwinsten

Echte spectaculaire vondsten heb ik niet gedaan, of ze waren boven m’n budget. Wel heb ik enkele lacunes in m’n collectie gedicht en een paar leuke gokjes meegenomen. De belangrijkste buit:

  • twee lp’s van The Smiths die ik nog miste, Nederlandse persingen op Megadisc in nette staat
  • Mask, een van de betere albums van Bauhaus, waarvan ik alleen albums op cd had
  • Extractions van Dif Juz, een sfeervolle plaat op 4AD
  • 12″ van Isolation Ward, mooie Belgische new wave
  • Deelder Spreekt: leuk curiosum, live opgenomen in 1984
  • de eerste single van synthpop-act Glass Museum

Op sommige plekken was het misschien wat krap om lekker te snuffelen. Voor live acts was er ook geen plek, al zou je dat misschien verwachten in en concertzaal. Maar al met al was het een knusse beurs, waar ik diverse bekende gezichten zag. Ter afsluiting heb ik nog met een Twitter-kennis koffie gedronken bij de overburen van de Verkadefabriek, terwijl we onze aanwinsten inspecteerden.